A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

На потреби Збройних Сил – додатково 7 мільйонів

Дата: 05.02.2024 10:25
Кількість переглядів: 47

Це одне з ключових рішень минулої сесії селищної ради, яка відбулася 25 січня. Зокрема, змінами до цьогорічного бюджету та цільової Програми підтримки військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України на 2024 рік передбачено додаткові кошти на прид­бання необхідного обладнання, інші потреби бойових частин і навчальних центрів, де несуть службу в тому числі воїни-варвинці. Загальний обсяг такої важливої у час війни програми вже перевищує 15 млн грн.

Сесія взяла до відома звіти голови та старост округів щодо життєдіяльності громади у 2023-ому році, ухвалила рішення із чотирьох десятків питань: земельних, майнових, фінансових. Зокрема, низку земельних ділянок передано у постійне користування лісівникам, затверджено грошову оцінку ділянок під гаражі, що виставлятимуться на аукціон, нормативно-грошову оцінку земель громади, яка діятиме з 2025 року, поновлено договори оренди землі під об’єктими торгівлі, а сільгоспугіддя – право оренди на аукціон, започатковано відведення землі під майбутнє укриття, що в перспективі будуватиметься для ліцею №1, змінено назву поліклініки, котру передано ЦПМСД, на амбулаторію, розпочато прийом із державної у комунальну власність колишнього приміщення міграційної служби тощо.

Змінами до програми розвитку культури у перспективі передбачається продовження ремонту Журавського БК, облаштування вимощення будівель, зокрема укриття в селищному БК, спортзалу в Озерянах, придбання транспорту. Також затверджено програму соціальної реабілітації людей похилого віку та осіб з інвалідністю – ремонт і облаштування тренажерного залу у терцентрі. Їх фінансуватимуть за наявності коштів.

Зазнала змін і програма підтримки центру первинної медико-санітарної допомоги – додано видатки на придбання засобів реабілітації для осіб з інвалідністю.

Рішенням ради на базі Озерянської пожежної охорони створено юридичну особу – умова отримання від грантодавців нової пожежної техніки.

У січневій сесії вкотре брали участь представники громадськості, які вимагають відновлення роботи педіатричного відділення місцевої лікарні.

Торік адміністрація закладу мала намір об’єднати його із загальним терапев­тичним і відвести дитячі палати у головному корпусі, проте на вимогу колективу відділення і батьків пацієнтів згодилася залишити цей підрозділ у попередньому приміщенні. Однак з лікарем-ординатором розходяться у баченні, скільки штатних одиниць має тут працювати. Лікар звільнилася і, зі слів предствників громадськості, відмовляється повертатися до праці, якщо у відділенні не буде чотирьох медсестер і чотирьох санітарок. Адміністрація ж вважає, що двох одиниць молодшого персоналу нині, коли відділення більшою мірою працює, як денний стаціонар, достатньо. У нічний час у головному корпусі закладу чергують шість працівників, тож за потреби вони можуть надати допомогу й у дитячому відділенні, якщо туди поступить пацієнт.

Працівників планували не вивільняти, а перевести у відділення інтенсивної терапії, зазначила директор лікарні. Вона наполягає на тому, що фінансово неспроможний заклад має вживати заходів оптимізації, щоб вижити у реальних умовах мед­реформи.

Лікарі й медсестри інших підрозділів працюють на неповні ставки, тут теж зменшено кількість молодшого персоналу, тож, коли звучить вимога дофінансовувати дві спірні посади у педіатрії, вони ставлять аналогічні питання щодо своїх потреб. Тож, не ультиматумами, а взаємними компромісами слід налагодити подальшу роботу закладу.

Голова громади вкотре нагадала, що організаційні і кадрові питання вирішуються безпосередньо лікарнею. Відділення ніхто не закривав, жодного розпорядчого документа з приводу цього немає, проте не працює воно нині по причині відсутності лікаря.

Батьки – учасники зібрання пропонували або, як і під час попередніх відвідин депутатських зібрань, зобов’язати адміністрацію виконати вимоги лікаря, дофінансувавши з бюджету видатки на персонал, або залучити на оплату праці двох санітарок дитячого відділення спонсорські кошти.

Протокольним рішенням рада доручила лікарні розглянути пропозиції.

Записала Є. ЗИМА,

фото автора

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь