A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Мобільна медична команда побувала у Світличному

Дата: 20.02.2024 15:37
Кількість переглядів: 41

Одним з важливих для сільських жителів проектів, що продовжує працювати у Варвинській громаді є проект “Відновлення доступу до медичних послуг”, спрямований на розширення переліку активностей зі стабілізації та відновлення доступу населення до медичних та психологічних послуг, що в результаті сприяє наближенню послуг до жителів за місцем проживання.

Завдяки цьому проекту люди, які на даний момент не мають можливостей та повноцінного доступу до послуг внаслідок війни, не відчувають нестачі соціальної та медичної підтримки. Їм не потрібно витрачати кошти і свій час аби їхати до Варви, щоб отримати ті чи інші послуги.

Адже лікарі, психолог та соціальний працівник самі приїжджають у сільські населені пункти і проводять прийом пацієнтів. Жителі нашої громади отримують послуги з психосоціальної підтримки, психологічного здоров'я та медичну допомогу за місцем проживання на базі фельдшерських пунктів, де проводиться прийом громадян.

Щотижня кожного вівторка протягом 9 місяців поточного року в сільських населених пунктах Варвинської громади буде працювати мобільна медична команда.

13 лютого мобільна медична команда в складі лікаря –терапевта Наталії Гундир, лікаря-невропатолога Проилуцької ЦМЛ Олександра Носенка, сести медичної Руслани Даніленко, директора ЦСССДМ Тетяни Козлової, психолога Тетяни Шемет та за участі завідувача Світличненським фельдшерським пунктом Яни Терлецької проводила роботу у селі Світличне Варвинської громади. Під час цього візиту 26 жителям надана медична та психологічна допомога. Серед найпоширеніших потреб – вимірювання артеріального тиску, перевірка рівня цукру у крові, електрокардіологічне дослідження, направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписування рецептів за програмою «Доступні ліки», психосоціальна підтримка, скринінги на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, на депресію, домашнє та гендерно зумовлене насильство.

В результаті проведеної в січні-лютому роботи можна стверджувати про дуже велику потребу в реалізації цього проекту. Людям у громадах надзвичайно необхідна медична, психологічна та соціальна допомога. Саме тому, ми будемо продовжувати таку важливу роботу і будемо намагатися максимально охопити та надати допомогу якомога більшій кількості людей.

За інформацією прес-служби проєкту

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь