A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Мобільна медична команда працювала в Антонівці

Дата: 05.03.2024 10:05
Кількість переглядів: 40

З січня 2024 року в межах проєкту “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” розпочалася реалізація напряму з покращення доступу населення Варвинської громади до медичних послуг. Проєкт впроваджує благодійна організація “Чернігівська МЕРЕЖА” у тісній співпраці з громадою, Варвинським центром первинної медико-санітарної допомоги та Варвинським центром соціальних служб для сімей, дітей та молоді.

Мобільна медична команда вже відвідала 6 населених пунктів громади, лікарі на виїздах надали медичних послуг більше ніж 150 жителям сільських населених пунктів. Надважливими є візити у віддалені села, жителі яких не завжди мають можливість потрапити до лікаря у Варві. Так у селі Антонівка медичний огляд у лікаря пройшли 38 осіб, скринінг на депресію -15 осіб та скринінг на гендерно зумовлене насильство – 9 осіб.

Серед найпоширеніших потреб жителів – вимірювання артеріального тиску, перевірка рівня цукру у крові, електрокардіологічне дослідження, направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписування рецептів за програмою «Доступні ліки», психосоціальна підтримка, скринінги на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, на депресію, домашнє та гендерно зумовлене насильство.

В результаті проведеної за два місяці роботи можна стверджувати про дуже велику потребу в реалізації цього проекту. Людям у селах надзвичайно необхідна медична, психологічна та соціальна допомога. В сільській місцевості є багато самотніх людей, яким не вистачає спілкування, розуміння, підтримки і тому всі вони мають потребу, щоб до них приїжджали фахівці, надавали відповідну допомогу та підтримку.

Нагадуємо, що кожного вівторка мобільна медична команда працює у Варвинській громаді.

Робимо все для того, щоб наблизити зазначені послуги до сільських жителів, зменшити захворюваність, підвищити рівень обізнаності жителів громад щодо психічного здоров’я, а також прав та способів запобігання гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Керівництво проєкту

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь