Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Щорічно третього вівторка березня відзначається Всесвітній день соціальної роботи.

Дата: 19.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 63

 Цей день присвячують обговоренню ключових напрямів розвитку фахової діяльності і проблем соціальної роботи.

Свято започаткувала Міжнародна асоціація шкіл соціальної роботи сумісно з Міжнародною федерацією соціальних працівників в 1983 році.

У 2024 році дата святкування припадає на 19 березня. Цьогоріч цей День буде проходити під гаслом «Буен Вівір: Спільне майбутнє для трансформаційних змін». Це гасло запропоноване Міжнародною федерацією соціальних працівників, Міжнародною асоціацією шкіл соціальної роботи та Міжнародною радою соціального добробуту.

Світ не стоїть на місці, і соціальна робота адаптується до нових викликів і потреб суспільства. Від кліматичних змін до міграційних криз, соціальні працівники стикаються з різноманіттям завдань та непростих ситуацій, в яких вони повинні виявляти гнучкість та інноваційність у своїх підходах.

Для України справжнім викликом в соціальної сфері та соціальній роботі стала війна. Понад 5 млн ВПО, більше 6 млн біженців, а рівень бідності перевищив 25% — повномасштабна війна завдала удару про населенню України. Під час війни професійна соціальна робота розширює напрями, методи і форми роботи, які, з одного боку, ґрунтуються на багаторічному досвіді, в тому числі міжнародному, з іншого – формується феномен української соціальної роботи на засадах морального обов’язку, взаємопідтримки, відданості кожного громадянина у поєднанні з професійною діяльністю фахівців соціальної роботи.

Реформування системи надання соціальних послуг, адаптація соціальних послуг до умов, що виникають під час війни,  необхідність забезпечення широкого доступу до соціальних послуг для всіх громадян, зокрема для вразливих груп населення, які потребують особливої підтримки -  ось ключові чинники та напрями в соціальній роботі, що диктує сьогодення.

Соціальні працівники відіграють безцінну роль у житті суспільства, допомагаючи вразливим групам, забезпечуючи підтримку та наставництво. Від допомоги у вирішенні повсякденних питань до кризових інтервенцій, соціальні робітники мають навички та засоби, щоб покращити якість життя та сприяти соціальній справедливості.

Кожен з нас може зробити свій внесок у визнання та підтримку соціальної роботи: від волонтерства і організації благодійних подій до участі у обговореннях та сприяння ініціативам, здатним покращити умови та ресурси для соціальних працівників.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь