Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Найближчим часом простори психологічної підтримки у Варвинській, Талалаївській та Срібнянській громаді будуть відкриті для відвідувачів 

Дата: 21.06.2024 11:42
Кількість переглядів: 85

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя. Воно об’єднує здоровий дух та психіку людини в одне ціле, що необхідне для повноцінного та здорового життя. Воно є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття. А з іншого боку — психологічне здоров’я кожної людини важливе для всього суспільства.

Саме для покращення психологічного здоров'я у Варвинській, Срібнянській, Талалаївській громадах в найближчий час запрацюють простори психологічної підтримки.

Якщо вчасно піклуватися про психологічне здоров’я, то можна підвищити продуктивність та самооцінку, покращити відносини з людьми та запобігти розвитку різних недуг. 

Чим раніше людина отримає кваліфіковану допомогу – то більшим є ймовірність того, що вона зможе впоратися зі своїм станом.

Психологічно здорова людина:

  • може розрізняти свої емоції, керувати ними та гармонійно функціонувати;

  • здатна спілкуватися і будувати стосунки з іншими;

  • розвивається й навчається;

  • позитивно оцінює себе, приймає та любить;

  • приймає власні тверді рішення;

  • нормально адаптовується до нових умов життя;

  • може розв’язувати проблеми.

  Проведені дослідження психологами мобільних медичних команд, що діють на території Варвинської, Талалаївської, Срібнянської громад та аналіз ситуації у віддалених населених пунктах нашої області підтвердили, що послуги у сфері охорони ментального здоров'я є значною мірою недостатньо розвиненими та доступними для населення в цих громадах. А люди потребують, деякі навіть сміливо заявляють про те, що їм потрібна підтримка.

  Саме тому в цих громадах найближчим часом розпочинають роботу простори психологічної підтримки, куди можуть прийти всі бажаючі.

  Простори психологічної підтримки діятимуть в наступних населених пунктах: 

Варвинська громада – Варва, с. Озеряни, с.Журавка, с. Гнідинці.

Талалаївська громада – Талалаївка, с. Липове, с.Красний Колядин, с. Харкове.

Срібнянська громада – Срібне, с. Савинці, с. Сокиринці, с. Дігтярі.

Адреса та графік роботи просторів буде повідомлено додатково.

Сократ сказав: “Не можна лікувати тіло, не лікуючи душу”, тож якщо ви відчуваєте потребу в підтримці - приходьте, забирайте із собою своїх близьких та друзів, вас тут чекатимуть чуйні фахівці, легка, приємна атмосфера та багато цікавих занять.

Мобільні медичні команди та приростори психологічної підтримки працюють в межах проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за підтримки USAID. Напрям відновлення доступу населення Варвинської, Срібнянської та Талалаївської громад до медичних та психосоціальних послуг впроваджує благодійна організація «Чернігівська МЕРЕЖА».

Джерело фото: https://holdyou.net/news/top-5-voprosov-k-psihologu

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь