Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Хто може бути донором крові 

Дата: 24.06.2024 09:07
Кількість переглядів: 45

В умовах війни донорство крові набуло особливого сенсу і значення. Адже донорська кров дозволяє рятувати життя як військових, так і цивільних в той час, коли на фронті тривають бойові дії, а росіяни продовжують тероризувати обстрілами українські міста і села.

За даними Міністерства охорони здоров'я

(https://moz.gov.ua/article/news/hto-mozhe-buti-donorom-krovi-) донором крові та/або компонентів крові може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, іноземець чи особа без громадянства, яка має посвідку на постійне проживання на території України, які пройшли відповідне медичне обстеження і в яких немає протипоказань, визначених Міністерством охорони здоров’я України (про протипоказання детальніше – за посиланням (https://utcc.gov.ua/tvoya-krov-mozhe-voyuvaty/protypokazannya-do-donorstva-krovi/)

Людина, яка бажає здати кров, може звернутися до будь-якого центру крові, незалежно від місця проживання. 

Радимо попередньо зателефонувати до центру крові, щоб уточнити інформацію про актуальні потреби у донорах і певних групах крові.

Якщо у вас виникло бажання стати донором, але ви маєте сумнів щодо стану свого здоров'я, то нагадуємо, що у Варвинській,Талалаївській, Срібнянській громадах працюють мобільні медичні команди, до складу яких входять:

  • сімейний лікар
  • психолог
  • соціальний працівник;
  • невропатолог 
  • гінеколог 
  • хірург

Всі послуги, які надають фахівці мобільних медичних команд є абсолютно безкоштовними.

Пройшовши обстеження в цих лікарів, можна дізнатися чи можете ви стати донором.

Також нещодавно на території цих громад почав діяти сервіс підвозу пацієнтів на подальше обстеження, лікування в місцеву районну лікарню або обласну. Адже населені пункти, в яких реалізується проєкт із наближення медичних послуг є досить віддаленими і громадський транспорт не завжди може стати в нагоді людям. Для цього необхідно прийти на прийом до лікарів мобільних медичних команд пройти відповідні обстеження та з'ясувати всі деталі цієї послуги. 

Мобільні медичні команди працюють у Варвинській громаді — щовівторка, Талалаївській — щосереди,  Срібнянщина зустрічає лікарів кожного четверга.  

Записатися на прийом до представника мобільної медичної команди та задати всі уточнюючі питання можна за телефоном у Талалаївській громаді +380995648152, у Варвинській громаді +380502096654, у Срібнянській громаді +380963841492.

Мобільні медичні команди працюють в межах проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за підтримки USAID. Напрям відновлення доступу населення Варвинської, Срібнянської та Талалаївської громад до медичних та психосоціальних послуг впроваджує благодійна організація «Чернігівська МЕРЕЖА».

За інформацією пресслужби проєкту 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь