Варвинська селищна рада
Чернігівської області

ДЛЯ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ КОМУНАЛЬНОЇ СФЕРИ

Дата: 03.07.2024 15:30
Кількість переглядів: 219

Дуже важливу складову співпраці з Проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») нещодавно втілено командою економічного блоку селищної ради.

Громада отримала безкоштовно 5 потужних дизельних генераторів вартістю близько 3 млн грн - для забезпечення енергонезалежності комунальної сфери у такий складний час, коли діють тривалі відключення електромережі.

Це сучасне трифазне обладнання для безперебійного енергозабезпечення каналізаційних очисних споруд селища Варва (потужністю 60 кВт), каналізаційної насосної станції №2, артсвердловин по вул. Миру і Космонавтів (теж у селищі, по 45 кВт), а також артсвердловин КП "Журавка" (45 кВт). Цінний вантаж зустріли перший заступник селищного голови Віктор Гармаш та директор варвинського КП Олександр Ломака, які координують роботи.

Щоб у критичні години люди були з водою і мали змогу користуватися каналізацією, відділом економіки, іншими спеціалістами ради та КП було проведено копітку роботу з підготовки й обгрунтування гранту. Це черговий етап міжнародної донорської технічної допомоги Варвинській громаді від проєкту "Говерла", за яким вже отримували завжди дефіцитну комунальну техніку.

Розробляє селищна рада й низку інших грантів, зокрема, щодо побудови у селі Озеряни сучасної пожежної станції і забезпечення її технікою.

Співпраця з грантодавцями - важлива складова розвитку громад у час війни, коли власних коштів бракує на забезпечення життєдіяльності бюджетної сфери та допомогу Збройним силам. Окрім технічної допомоги, грантодавці проводять чимало навчань та консультацій, щоб вивести місцеве самоврядування в Україні на якісно новий рівень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь