Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Звернення до власників собак громади

Дата: 18.07.2024 10:42
Кількість переглядів: 57

   Шановні мешканці Варвинської селищної територіальної громади. Зважаючи на звернення небайдужих жителів з приводу зграй домашніх собак, що бігають Рудою та іншими районами селища, нагадуємо: прив’яжіть собак, або створіть такі умови, при яких вони не зможуть виходити з двору самовільно.

   Утримуючи домашніх тварин, власники повинні розуміти, що існують певні правила і навіть закони, яких слід дотримуватися. Наприклад, згідно зі ст. 9 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», домашніх тварин дозволяється утримувати у вільному вигулі лише на ізольованій, добре огородженій території, на прив’язі або без неї. Цей же закон дозволяє з’являтися з собакою поза межами її утримання, але зобов’язує власника супроводжувати домашню тварину (до речі, робити це може лише особа, якій виповнилося 14 років). Тобто при вигулі домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду. За порушення цих норм передбачені штрафи. Кожен з нас думає: «моя не вкусить, вона добра», але про це знають не всі, діти бояться, та й надзвичайно важко спрогнозувати поведінку своїх собак в умовах вулиці.

        Для стерилізації безпритульних собак з бюджету громади з початку року було виділено 70 000 гривень. Ці кошти використані і собак з жовтими бирками ви можете побачити на вулицях селища – це означає, що тварини стерилізовані. Тож звертаємось до людей, яким не байдужа доля своїх улюбленців - прив’язуйте своїх чотирилапих, або створіть такі умови, при яких вони не зможуть виходити з двору самовільно.

  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь