Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Роз’яснення щодо профілактики африканської чуми свиней

Дата: 19.07.2024 11:52
Кількість переглядів: 59

У зв`язку з ускладненням епізоотичної ситуації по африканській чумі свиней в Україні, реєстрацією в липні 2024 року двох випадків африканської чуми свиней в свиногосподарствах Чернігівської області, Варвинська селищна рада доводить до відома керівникам господарств, фізичним особам, що утримують свиней наступну інформацію:

     1. Потрібно суворо дотримуватись закритого режиму роботи в господарствах по утриманню свиней відповідно до вимог п. 5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07 березня 2017 року № 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року за № 432/30300.

     2. Потрібно в своєму свиногосподарстві проводити щоденний контроль за свинопоголів’ям, постійно проводити моніторинг та вжиття необхідних профілактичних заходів з метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру. В разі виявлення хворих чи загинувших тварин негайно повідомляти в Прилуцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області (т. 5-25-80, pr@vetmed.gov.ua). Також у разі виявлення загибелі чи невластивої поведінки свиней, забезпечити дезінфекцію та дератизацію у приміщеннях де утримуються свині, забороняється переміщення та реалізація свиней та продукції отриманої від них, без відповідних ветеринарних документів.

      3. Керівники господарств повинні забезпечити проведення організаційних заходів з ідентифікації тварин та в подальшому вести належний контроль за даним процесом.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь