Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Міжнародний день турботи про себе 

Дата: 26.07.2024 14:24
Кількість переглядів: 42

24 липня – Міжнародний день турботи про себе. Турбота про себе є ключовим елементом психічного здоров’я, що допомагає протистояти стресовим факторам, яких на сьогодні чимало. Суть турботи про себе полягає в тому, щоб навчитися розуміти власні потреби, прислухаючись до своїх емоцій та сигналів свого тіла.

Перш за все важливе піклування про своє здоров’я. І це не повинно бути проблемою, турбота про своє здоров’я повинна бути способом життя. Основні складові здорового способу життя – раціональне харчування, особиста гігієна, режим дня, фізична активність.

Турбота про тіло складається з того, чим ви його годуєте, чим ви дихаєте, що його оточує. Поки ви молоді, здається, що тіло буде завжди молодим і здоровим. Але саме від турботи про нього залежить, як довго і наскільки якісно воно вам прослужить.

У Міжнародний день турботи про себе варто замислитись і проаналізувати якість і кількість цього важливого аспекту свого життя. Часто турботу про себе люди уявляють як догляд за тілом, косметичні процедури, добре, якщо до цього ще додають фізкультуру і правильне харчування, гігієну сну.

Але це лише мала частина турботи про себе..

Лікар-терапевт Сергій Блажків, (https://poda.gov.ua/news/155902) говорить, що турбота про себе – це:

вміння говорити «ні»;

вміння просити про допомогу;

час для себе;

прийняття себе;

вміння себе похвалити;

не критикувати самого себе;

вміння ділити відповідальність;

не зациклюватися на негативі;

зробити зусилля.

Зрозуміло, що саморозвиток, навчання, хобі, спілкування, дозвілля, цікава робота, режим праці та відпочинку – теж складові турботи про себе.

Потрібно любити себе, але не перетворювати цю любов у виправдання. Коли любиш себе, то будеш робити для себе лише найкраще, будеш стежити за здоров’ям, їсти здорову їжу, тримати свій дух піднесеним і мотивувати своїм прикладом інших.

Коли ми ігноруємо свої власні почуття і потреби, ми ніби відмовляємося від самих себе. Якщо ви навчитеся піклуватися про себе, розпізнавати і задовольняти свої власні почуття і потреби, ви відчуєте, як зсередини наповнюєтеся позитивною енергією, якою вам неодмінно захочеться поділитися із іншими людьми.

А ви турбуєтеся про себе? Вчасний візит до лікаря - прекрасний прояв турботи про себе. Нагадуємо, що у Варвинській,Талалаївській, Срібнянській громадах працюють мобільні медичні команди, до складу яких входять:

сімейний лікар

психолог

соціальний працівник;

невропатолог 

гінеколог 

хірург

Ці лікарі допоможуть кожному стати на шлях турботи про себе. 

Всі послуги, які надають фахівці мобільних медичних команд є абсолютно безкоштовними.

Медичні працівники розкажуть як врятуватися влітку від спеки. 

Також нещодавно на території цих громад почав діяти сервіс підвозу пацієнтів на подальше обстеження, лікування в місцеву районну лікарню або обласну. Адже населені пункти, в яких реалізується проєкт із наближення медичних послуг є досить віддаленими і громадський транспорт не завжди може стати в нагоді людям. Для цього необхідно прийти на прийом до лікарів мобільних медичних команд пройти відповідні обстеження та з'ясувати всі деталі цієї послуги. 

Мобільні медичні команди працюють у Варвинській громаді — щовівторка, Талалаївській — щосереди,  Срібнянщина зустрічає лікарів кожного четверга.  

Записатися на прийом до представника мобільної медичної команди та задати всі уточнюючі питання можна за телефоном у Талалаївській громаді +380995648152, у Варвинській громаді +380502096654, у Срібнянській громаді +380963841492.

Мобільні медичні команди працюють в межах проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» за підтримки USAID. Напрям відновлення доступу населення Варвинської, Срібнянської та Талалаївської громад до медичних та психосоціальних послуг впроваджує благодійна організація «Чернігівська МЕРЕЖА».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь