A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Відділення Національної служби посередництва і примирення на варті забезпечення стабільності стану соціально-трудових відносин Чернігівщини

Дата: 10.09.2019 14:53
Кількість переглядів: 567

Нещодавно в нашій державі відбулися вибори Президента України та депутатів Верховної Ради. Вся громадськість сподівається, що після реформування спільними зусиллями влади та суспільства, оновлення багатьох галузей економіки буде досягнуто сталого соціально-економічному розвитку держави та підвищення рівня добробуту наших громадян.

Відділення НСПП в Чернігівській області (далі-Відділення) як структурний підрозділ Національної служби посередництва і примирення, постійно діючого державного органу, створеного Президентом України, спрямовує свої зусилля на виконання своїх основних повноважень щодо попередження, прогнозування, сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів)".

Як свідчать результати практичної роботи Відділення, основні передумови виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин у трудових колективах області пов’язані з порушенням законодавства про оплату праці та зобов’язань колективних договорів в частині своєчасності виплати заробітної плати.

З метою здійснення заходів по запобіганню виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), (акцій соціального протесту), своєчасного виявлення напружень соціально-трудових відносин у трудових колективах, які здійснюють свою господарську діяльність на території області Відділення співпрацює з органами місцевої державної влади, органами місцевого самоврядування, профспілковими об’єднаннями та організаціями, підприємствами, установаи , організаціями.

Виконуючи свої повноваження, Відділення проводить прийом громадян, яким надається (на звернення) правова допомога.

За зверненням представників органів найманих працівників, зацікавлених сторін соціального діалогу Відділення сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, та у межах своє компетенції здійснює посередництво і примирення при вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) та запобігання їх виникненню.

Як свідчить практика, недостатня правова обізнаність конфліктуючих сторін у вирішенні наявних розбіжностей як найманих працівників, так і роботодавців, прояви неврегульованих у законодавчому порядку трудових конфліктів можуть завдати значних матеріальних втрат при недотриманні визначеного чинним законодавством порядку вирішення цих розбіжностей обом сторонам.

Звертаємо увагу всіх зацікавлених сторін соціального діалогу, що у разі виникнення передумов конфліктних ситуацій, з метою їх оперативної локалізації, пропонуємо завчасно звертатися для отримання консультацій, роз’яснень за адресою Відділення: м. Чернігів, вул. П`ятницька 39, (9 поверх); телефон (0462) 77-62-77. Електронна адреса: dspp_chernigiv@ukr.net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь