A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Відділення Національної служби посередництва і примирення інформує громадськість

Дата: 31.08.2020 18:52
Кількість переглядів: 352

Національна служба посередництва і примирення (далі – НСПП) є постійно діючим державними органом, створеним Президентом України відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" для попередження, прогнозування та сприяння врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів).

З метою виконання поставлених перед службою завдань, своєчасного виявлення напружень соціально-трудових відносин у трудових колективах, які здійснюють свою господарську діяльність на відповідній території, оперативного реагування на них, відділення НСПП в Чернігівській області (далі – Відділення), здійснює постійний зв’язок з органами місцевої державної влади та органами місцевого самоврядування, профспілковими об’єднаннями, організаціями роботодавців шляхом взаємообміну  інформацією щодо соціально-економічного стану конфліктогенних підприємств.

За результатами моніторингу основними причинами виникнення розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин залишаються: заборгованість із заробітної плати, несвоєчасна виплата поточної зарплати в трудових колективах підприємств, установ та організацій області, низький рівень оплати праці, порушення вимог законодавства про працю, невиконання положень галузевих угод щодо встановлення міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, а також відсутність або невиконання положень колективних договорів тощо.

За зверненням представників органів найманих працівників, зацікавлених сторін соціального діалогу Відділення сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин, надає роз’яснення щодо порядку вступу в колективний трудовий спір та у межах своє компетенції здійснює посередництво і примирення при вирішенні таких колективних трудових спорів (конфліктів).

Як свідчить практика, недостатня правова обізнаність конфліктуючих сторін у вирішенні розбіжностей між найманими працівниками і роботодавцями, недотримання визначеного чинним законодавством порядку їх врегулювання може завдати значних фінансових та матеріальних втрат, призвести до виникнення акцій соціального протесту.

 

Зважаючи на зазначене, пропонуємо всім зацікавленим сторонам соціально-трудових відносин завчасно звертатися за допомогою до Відділення, яке знаходиться за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, кімн. 909, тел.: (0462) 77-62-77, е-mail: dspp_chernigiv@ukr.net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь