A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

СВЯТО МИКОЛАЯ НАБЛИЖАЄТЬСЯ

Дата: 25.11.2020 11:13
Кількість переглядів: 520

Цього року зимовий фестиваль дитячої творчості Миколай-Фест 2020 відбудеться онлайн! Наш онлайн-фестиваль 2020 року «Домівка Миколая» пройде у формі віртуального міжнародного конкурсу сімейної творчості. До участі запрошуються українські родини з Естонії, України та інших країн, без обмежень за віком чи країною проживання! Єдина умова – творчість має бути родинною.

Фото без опису
Що треба, аби взяти участь у конкурсі?


1. Підготуйте творчий номер/творчу роботу своєю родиною на тему «Домівка Миколая».
2. Запишіть (зробіть) відео із вашим виступом/творчим виробом/роботою. Вимоги до відео: горизонтальне відео, 16:9, якість 1280х720, тривалість до 1 хв. 30 сек.
3. Додайте стислий опис про вашу роботу. Вкажіть імена і вік авторів, вашу електронну адресу, номінацію.
4. Відправьте роботу нам на пошту vodograi.estonia@gmail.com
, у темі вказати Миколай-Фест онлайн 2020. Або запостіть у Фейсбук із хештегом #MYKOLAYfest2020 до 13 грудня 2020 року.


Номінації конкурсу «Домівка Миколая» Миколай-Фест онлайн 2020


? Лист до Святого Миколая
? Відео звернення до Святого Миколая
? Вокальна творчість
? Танцювальна творчість
? Авторська творчість (поезія, написання пісень та ін.)
? Кінотворчість/мультиплікація
? Фотографія
? Образотворче мистецтво
? Прикладне мистецтво
? Обрядові звичаї, родинні традиції
? Кулінарія
? Фантазія (будь-яка інша творчість)


Гала-відео буде опубліковано на сторінці земляцтва https://www.facebook.com/vodograi.estonia, у групі земляцтва https://www.facebook.com/groups/sillamaevodograi та на сайті http://vodograi.ee/ у вечір 19 грудня на Святого Миколая. Голосування за переможців буде проходити на сторінці земляцтва (https://www.facebook.com/vodograi.estonia) у коментарях під гала-відео до 26-го грудня.


Призи родинам-переможцям буде надіслано поштою.
До призового фонду входять: настільна гра для всієї родини «Пацьорки», солодкі та різдвяні призи.
Додаткова інформація про конкурс за адресою vodograi.estonia@gmail.com або у коментарях на Facebook під постами.


ЧОМУ НАЗВА У ПРОЕКТА «ПАЦЬОРКИ»

Фото без опису


Цього року молодь нашого земляцтва виграла проект «Пацьорки», який складається з двох частин: веб-додаток, що збирає події українських культурних організацій в Естонії із груп Facebook, та гра, в якій треба прожити календарний рік за українськими традиціям.
Назва нашого проекту «Пацьорки» була натхнена яскравістю, життєрадісністю та різноманіттям візуалістики української народної культури.
Пацьорки – так на Поділлі називають яскраве скляне намисто і самі бусини. Як із окремих пацьорок складається намисто, так і з окремих народних свят складаються традиції української культури. Наш проект нагадує, що кожен сам збирає свої щасливі моменти життя, наповнює рутину святами і затишними родинними традиціями. Пацьорки – проживи рік яскраво.
Сайт проекту розташований за адресою pacyorky.ee.


ЗАПРОШЕННЯ ДО ВЕБ-ДОДАТКУ


Запрошуємо українські культурні товариства, суботні та недільні школи, ансамблі Естонії приєднатися до нашого веб-додатку «Пацьорки».
Це розширить рекламу заходів українських громад, залучать більше людей, які цікавляться Україною та українською культурою.
Після підключення до додатку не потрібно окремо оновлювати інформацію. Як і раніше, достатньо створити подію у своїй групі/сторінці у Фейсбук, і вона автоматично з'явиться в календарі "Пацьорок".
Відображатимуться події за 6 останніх місяців та всі майбутні події підключеного до додатку товариства.
Відвідувачі зможуть побачити інформацію про захід (назва, час, місце, опис) і перейти на Фейсбук до відповідної групи/сторінки, щоб побачити більше інформації про захід і роботу організації.
В рамках проекту восени цього року передбачена рекламна компанія веб-додатку, що допоможе привернути додаткову увагу до заходів і роботи товариства.
Додаток працює через алгоритм, який збирає події, створені на Фейсбук, від груп/сторінок, що підключилися до "Пацьорок". Після цього події інтегруються в календар.
Підключитись до "Пацьорок" можна за посиланням pacyorky.ee/firststep.
Рідна хата №102 Листопадь 2020
При підключенні необхідно звернути увагу на окремі кнопки підключення для ФБ груп (Facebook group) та сторінок (Facebook page).
Якщо виникнуть проблеми із підключенням або необхідно більше інформації, зверніться до нас через електронну пошту info@pacyorky.ee.
Якщо наразі Ваша організація не маєте ФБ групи/сторінки, але є бажання її створити і потрібна допомога, якщо не вмієте створювати події на Фейсбук, також можна звертатися за цими контактами.


ІНФОДЕНЬ В АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ В ЕСТОНІЇ


10. жовтня 2020 року в Асоціації Українських Організацій Естонії відбувся ігровий вечір та інфодень проекту "Пацьорки". За запрошенням керівника творчого клубу "Крила" Любові Лаур земляцтво "Водограй" презентувало розроблений веб-додаток "Пацьорки", який знайомить користувачів із українськими подіями в Естонії.
Також разом із учасниками клубу ми пограли в настільну гру "Пацьорки". Цікавий інсайт цього ігрового вечору: дорослі грають у "Пацьорки" довше і більш занурено, ніж малеча. Спогади з дитинства, традиції рідних сіл і міст, спогади свят із бабусями і дідусями, різноманіття традицій різних регіонів – все це забарвлює гру і робить кожний раунд неповторним.
Під час зустрічі також пролунали пісні у виконанні членів клубу, а поетеса Ольга Литвин познайомила нас зі своєю поезією.
Презентацію проекту провели члени правління українського земляцтва Сілламяе Водограй Лариса та Лідія Житнік.
Щиро дякуємо всім творчим учасникам за чудовий вечір, сповнений українською культурою.


ІНФОДЕНЬ У ТАРТУ

Фото без опису
17 жовтня 2020 року у місті Тарту зустрілися українські недільні школи: м. Таллінн "Надія" і м. Тарту.
Розпочалася зустріч із вітання кожною школою. Представники м. Таллінн презентували картину, яку малювали учні недільної школи на одному занять, також школам Тарту та Сілламяе була вручена Абетка, яку розробила поетеса Наталя Бацанова (культурно-просвітницька спілка "Просвіта», м. Таллінн).
Далі молодші учні могли познайомитися один з одним та пограти у спільні рухливі ігри.
А для більше старших учнів та дорослих після офіційної зустрічі була проведена презентація гри "Пацьорки".
Під час гри було організовано три команди: одна команда – старші діти та дорослі із Таллінна, друга команда – учні української недільної школи м. Тарту, третя команда – учні української недільної школи "Надія" м. Таллінн від Асоціації українських організацій Естонії.
Завдання кожного гравця було прожити рік за українськи народними традиціями та назбирати найбільшу кількість щастя. Щастя – це фішка, яку отримає гравець за правильно розіграні карти. Але фішку щастя можна і загубити, якщо непродумано зробити хід.
У фіналі кожна команда мала переможця. А у команді учнів Таллінна було навіть два переможця, оскільки вони отримали однаково найбільшу кількість щастя.
Кожний учасник гри отримав солодкий приз, а переможці були нагороджені спеціальними призами.
Кожна школа отримала у подарунок гру "Пацьорки".
Презентацію гри провели члени правління українського земляцтва Сілламяе Водограй Лариса Житнік та Світлана Сташкевич.


ІНФОДЕНЬ У ТАЛЛІННІ

Фото без опису
1 листопада 2020 року в Таллінні відбувся інфодень, присвячений проекту "Пацьорки". Цього разу нас приймав Союз Українок Естонії.
На зустрічі було розказано про проект, який складається із двох частин: додатка "Пацьорки" та гри "Пацьорки". Цей проект задумали та здійснюють молодь нашого земляцтва.
Додаток дає можливість передивлятися події, які створюють українські культурні товариства Естонії у своїх групах на Facebook. Він автоматично збирає інформацію про події і додає їх у календар. Додаток розробив Дмитро Голіков.
Зазначимо, що додаються створені ПОДІЇ, а НЕ повідомлення про заходи.
На зустрічі була можливість дізнатися про правила гри, а також пограти в неї. Ми планували, що буде грати одна команда. Але виявилося більше бажаючих. Тому спробувати свої сили у грі, показати свої знання та згадати дитинство змогли більше 10 людей. І хоча до фіналу дісталися не усі, серед гравців були переможці, які назбирали за умовами гри найбільшу кількість щастя. Кожний з гравців, хто дійшов до фіналу, отримав маленький приз.
Супроводжували гравців та пояснювали правила гри члени правління українського земляцтва Сілламяе Водограй Лариса Житнік та Світлана Сташкевич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь