A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

«Чернігівгаз Збут» передано до суду 227 справ боржників

Дата: 15.02.2021 16:30
Кількість переглядів: 390

Станом на початок лютого 2021 року побутові споживачі Чернігівської області накопичили понад 395 мільйонів гривень протермінованої заборгованості перед ТОВ «Чернігівгаз Збут». Найбільше боргів накопичили споживачі Чернігова, Ніжина та Прилук. У сучасних умовах, прострочені фінансові зобов’язання призводять до вимивання обігових коштів, які повинні бути направлені на придбання паливного ресурсу на наступний місяць, що створює загрозу закупівлі газу.

Компанія має широкий арсенал сервісів, які допомагають вчасно розраховуватися за спожитий газ у будь-який зручний спосіб. У компанії налагоджена система нагадування про необхідність своєчасної сплати за спожитий ресурс. Фахівці «Чернігівгаз Збут» готові відповісти на всі питання споживачів і надати консультації неплатникам. В тому числі запропонувати варіанти реструктуризації заборгованості споживача, який опинився в складних життєвих обставинах.

«На жаль, переговорний процес, не завжди дає бажаний результат. Одні клієнти обіцяють розрахуватися, але поклавши слухавку миттєво забувають розмову, інші — одразу відмовляються сплачувати за спожите паливо. У такому випадку ми змушені звертатися до суду, адже це, по-суті, єдиний механізм стягнення, який залишився в постачальників. Від початку опалювального сезону підприємством було подано до суду 227 справ про стягнення заборгованості на загальну суму 1,4 мільйона гривень» — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Стягнення боргу у судовому порядку покладає на споживача додаткові витрати. Окрім, власне, суми боргу, додається судовий збір  —  227 гривень у разі отримання судового наказу або 2270 гривень, якщо справа слухається повноцінно. До платежу також можуть додаватися штрафні санкції: інфляційні втрати та компенсація у розмірі 3 % річних.

Чернігівцю, який за 6 місяців не здійснив жодного платежу й накопичив борг, за рішенням суду, довелося сплатити понад 716 гривень. Сума могла бути і більшою, адже вразі ігнорування судового наказу справа потрапляє до Державної виконавчої служби. У цьому випадку доведеться додати до суми боргу ще 10 % збору, який сплачується на користь ДВС. Окремо доведеться оплатити витрати виконавчого провадження, які нараховує конкретний виконавець, залежно від комплексу проведених заходів.

Якщо споживач більше трьох місяців не сплачує за спожите паливо, та накопичив понад 500 гривень заборгованості, не зважає на повідомлення й не йде на переговори з постачальником, справа направляється до суду. Наразі, юристи підприємства готують до передачі на розгляд Феміди ще близько 260 справ.

«В опалювальний сезон Чернігівщині потрібно від 30-ти до 50-ти мільйонів кубометрів блакитного палива на місяць. Відповідно до укладених контрактів, ми зобов’язані щомісячно розраховуватися за цей ресурс за ринковими цінами. Якщо споживач не розраховується вчасно, то постачальник не може в повному обсязі виконувати умови контрактів», — додав Іван Луста.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує кожному клієнту, який вчасно розраховується за спожитий ресурс й нагадує, що робити це необхідно щомісячно до 25 числа. Щоб уникнути зайвих ризиків у період пандемії скористайтеся онлайн сервісами компанії для сплати за газ, зокрема, оновленим Особистим кабінетом на сайті 104.ua; мобільними додатками 104 Mobile для Andoid та 104 Mobile light для iOS або чат-ботами 7104.ua у Viber та Telegram

«Чернігівгаз Збут». Надійний та зручний для кожного!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь