A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Фонд направив 3,4 млн грн на щомісячні виплати для 137 медиків і їх родин

Дата: 16.06.2021 12:00
Кількість переглядів: 229

З початку 2021 року Фонд соціального страхування України направив 3,4 млн гривень на щомісячні страхові виплати для працівників закладів охорони здоров’я, які отримали стійку втрату працездатності внаслідок профхвороби на COVID-19, а також членів сімей померлих медичних працівників.

З них на щомісячні виплати для працівників закладів охорони здоров’я – 0,9 млн гривень, для осіб, які перебували на утриманні померлих медичних працівників, – 2,5 млн гривень.

Станом на сьогодні Фондом соціального страхування України здійснюються щомісячні страхові виплати для 41 медичного працівника. Також щомісячні страхові виплати отримують 96 утриманців у разі смерті медичного працівника.

Щомісячна страхова виплата від Фонду для одного медика складає від 788,98 грн до 22 тис. 700 грн. Розмір такої виплати залежить від ступеня втрати працездатності і середнього доходу, який потерпілий мав на момент настання страхового випадку.

Нагадаємо, працівники закладів охорони здоров’я, які внаслідок гострої професійної хвороби на COVID-19 отримали стійку втрату працездатності, зокрема інвалідність, отримують від Фонду соціального страхування України щомісячні страхові виплати. Також зазначені виплати фінансуються для осіб, які перебували на утриманні медичних працівників у разі їх смерті.

Такі виплати щомісяця фінансуються Фондом для медичного працівника упродовж усього його життя або до повного відновлення здоров’я. Їх розмір в обсязі 100 % компенсує потерпілому втрачений заробіток відповідно до встановленого МСЕК ступеня втрати працездатності.

Окрім щомісячних страхових виплат, Фонд профінансував для зазначених осіб одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і компенсував медичним працівникам втрачений за час лікування гострої професійної хвороби заробіток. Для медичних працівників, яким було встановлено інвалідність, або для їх родин у разі смерті медика, Фондом також було профінансовано одноразові страхові виплати за кошти державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь