A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

У червні Фонд прийняв на фінансування лікарняні на майже вдвічі більшу суму, ніж у червні 2020-го

Дата: 14.07.2021 08:58
Кількість переглядів: 262

Упродовж червня 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності на суму понад 1 мільярд гривень – це майже вдвічі більше, ніж у червні 2020 року (0,57 млрд гривень).

Застраховані особи знаходились на лікарняному у зв’язку з хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною.

Загалом допомоги нараховано для 155 тисяч осіб, чиї роботодавці передали заяви-розрахунки за їх лікарняними у червні. У тому ж місяці 2020 року за допомогами по тимчасовій непрацездатності звернулись 83 тисячі працівників.

Звертаємо увагу, що дата фінансування Фондом допомоги по тимчасовій втраті працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем. Фінансування здійснюється у робочі дні по мірі надходжень частки від ЄСВ на рахунок Фонду.

З метою забезпечення прозорої діяльності та для зручності застрахованих осіб Фонд соціального страхування України щоденно оприлюднює оперативну інформацію щодо видатків на напрями матеріального забезпечення, страхових виплат і медико-соціальних послуг. Слідкувати за станом фінансування застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

Аби отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності, застрахована особа має передати листок непрацездатності своєму роботодавцю. Фонд забезпечив для страхувальників можливість подання заяви-розрахунку для виплати допомоги працівнику в дистанційному режимі. Нагадаємо, більшість роботодавців вже перейшли на електронний документообіг з Фондом соціального страхування України – близько 80% заяв-розрахунків, на підставі яких фінансується матеріальне забезпечення, подаються до Фонду онлайн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь