A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

86 багатоповерхівок замовили ТО внутрішньобудинкових мереж у «Чернігівгазу»

Дата: 30.07.2021 10:52
Кількість переглядів: 238

Близько двох десятків витоків газу на фасадному газопроводі однієї багатоповерхівки виявили фахівці «Чернігівгазу». Подібним ситуаціям та аварійним відключенням газопостачання можна запобігти за умови вчасного проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

«Це будинок на 500 квартир з автономним опаленням, і добре, що ця ситуація трапилася не в опалювальний сезон. В ньому провели технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем, усунули всі технічні несправності, і мешканці можуть безпечно користуватися газом. Хочу також спростувати хибне уявлення про те, що новобудови не потребують такого обслуговування мереж. Крім віку, на стані газопроводів позначаються і зовнішні фактори - зміна температур, яка впливає на фізичні властивості металу та різьбових з‘єднань, механічні пошкодження тощо», - зазначила голова правління АТ «Чернігівгаз» Алла Ярова під час круглого столу в Прилуцькій міськраді з головами ОСББ та керівниками компаній-управителів. Це вже четверта зустріч керівництва оператора ГРМ із представниками громад за останній час – круглі столи пройшли також в Новгород-Сіверському, Ніжинському районах та Чернігові.

Представники оператора ГРМ обговорили з учасниками зустрічі необхідність проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж. За їхній стан, згідно з чинним законодавством, відповідальні власники та співвласники і управителі будинків. Для проведення ТО мереж вони можуть самостійно обрати спеціалізовану організацію та укласти з нею угоду.

 «ТО внутрішньобудинкових мереж - це не монопольна послуга. Але, обираючи організацію, яка її надаватиме, потрібно зважати на досвід проведення таких робіт, досвід і фаховість персоналу, обладнання тощо»,- зауважила Алла Ярова.

Наразі 18 прилуцьких багатоповерхівок уже уклали угоди на проведення ТО з «Чернігівгазом». По області до оператора ГРМ за цією послугою звернулися 86 багатоквартирних будинків. У «Чернігівгазі» нагадують - газопостачання, за Правилами безпеки систем газопостачання, може здійснюватися лише на внутрішньобудинкові мережі, які перебувають в належному технічному стані.

Довідка: АТ «Чернігівгаз» - газорозподільна компанія, яка здійснює свою діяльність на території Чернігівської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, у яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Чернігівгаз" обслуговує 357 тисяч споживачів у категорії "населення" та 2028 промислових і комунальних об’єктів.  У 2020 році АТ «Чернігівгаз» доставило 587,4 млн куб.м газу. Загальна протяжність газопроводів, які обслуговує компанія, складає  14 тис. км.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь