A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Щоб не залишитися без газопостачання, усі бюджетні організації мають укласти договори з постачальниками газу до 1 грудня 2021 року

Дата: 16.11.2021 16:15
Кількість переглядів: 224

В Чернігівській області 269 бюджетних установ та організацій, приєднаних до системи газопостачання. Всім бюджетним організаціям, які в цьому опалювальному сезоні планують використовувати газ, необхідно до 1 грудня укласти договори з постачальником газу.

Відповідно до вимог Постанови КМУ №1102 від 25.10.2021р., для безперебійного проходження опалювального сезону термін укладання договорів бюджетними установами з постачальниками газу подовжено до 1 грудня 2021 року. До того вони отримують природний газ від постачальника «останньої надії» за фіксованою ціною 16,8 грн. за м. куб. Таку ж ціну на природний газ бюджетні заклади можуть отримати за умови своєчасного укладання договорів на постачання газу на увесь опалювальний сезон.

АТ «Чернігівгаз» забезпечило розподіл газу всім підприємствам та організаціям, які направили відповідні заявки та були технічно готові до старту опалювального сезону. Але постачальник «останньої надії» може постачати природний газ протягом обмеженого терміну, а саме – не більше 60 діб. Саме тому бюджетні організації мають заключити договори з постачальниками. Згідно з чинним законодавством, якщо споживач не отримав номінацій від жодного з постачальників, він не має права використовувати природний газ, а АТ «Чернігівгаз» як Оператор ГРМ не має права здійснювати розподіл (доставку) газу такому споживачу. Прийнята Урядом Постанова дозволила продовжити до 1 грудня договірну компанію між бюджетними організаціями та постачальниками, створивши на цей час можливість отримувати природний газ за фіксованою ціною від постачальника «останньої надії».

АТ «Чернігівгаз» занепокоєне ситуацією, що склалася в області, та надало роз’яснення бюджетним закладам і звернулося з листом до керівництва облдержадміністрації із закликом посприяти пришвидшенню укладання договорів відповідно до вимог Постанови КМУ №1102 від 25.10.2021р. Це необхідно для забезпечення безперервності постачання природного газу до бюджетних установ.

Станом на 15 листопада 2021 року до АТ «Чернігівгаз» надійшло повідомлення від інформаційної платформи ОГТСУ  (Оператора газотранспортної системи України), що 149 споживачів природного газу отримують його від постачальника «останньої надії».

*Дана інформація розміщена на виконання пункту 2 глави 2 розділу ХІV Кодексу газорозподільних систем і змін внесених постановою НКРЕКП №1909 від 29.10.2021 року.

 

Довідково: Відповідно до Закону України «Про ринок природного газу», з 01 липня 2015 року Оператори ГРМ, які здійснюють розподіл природного газу на території України, не мають права постачати природний газ будь-яким категоріям споживачів. З цього часу АТ «Чернігівгаз» забезпечує розподіл (доставку) природного газу своїм клієнтам в межах території ліцензованої діяльності. Постачання (продаж) природного газу здійснюється компаніями – постачальниками на підставі укладених зі споживачами договорів.
Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь