Варвинська селищна рада
Чернігівської області

«Гроші за лайки»: поліція застерігає громадян від фейкового заробіту в Інтернеті

Дата: 30.11.2023 14:19
Кількість переглядів: 54

Фото без описуПоліцейські радять громадянам остерігатися сумнівних пропозицій про легкий заробіток в Інтернеті та ретельно перевіряти інформацію про варіанти можливого заробітку онлайн.

28 листопада до поліції звернулась 34-річна мешканка Сухополовянської громади із повідомленням, що її ошукали. Кілька днів тому жінку зацікавила пропозиція в месенджері швидко заробити в онлайн-режимі. Заявниці запропонували заробляти гроші, ставлячи «вподобання» та виконувати платні завдання за власні кошти, щоб потім отримати «заробіток з відсотками».

Жінка погодилась і перерахувала на невідомі рахунки майже 20 тисяч гривень. Жодного «прибутку з відсотками» вона не отримала і власні кошти їй не повернули.

За цим фактом поліцією відкрито провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування.

Поліція закликає громадян : не переказуйте кошти невідомим особам під приводом легкого заробітку! Ставтесь уважно та критично до подібних пропозицій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь