A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Новини Пенсійного Фонду

Страхові виплати у 2023 році: що змінилося

З 01.01.2023 набув чинності Закон України від 23.09.1999 №1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” у редакції Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), у зв’язку з чим набули чинності зміни щодо призначення страхових виплат за соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

12:05 20.04.2023

Особливості формування та оплати електронного листка непрацездатності внаслідок виробничої травми

При зверненні застрахованої особи до медичного закладу з приводу травми, отриманої на виробництві, лікарем формується медичний висновок за категорією “Захворювання або травма загального характеру” з відміткою про зв’язок випадку з професійною діяльністю.

11:16 14.04.2023

Які терміни звернення застрахованої особи або члена її сім'ї за призначенням допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах та допомоги на поховання?

Частиною п’ятою статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105-XIV зі змінами та доповненнями (далі - Закон) визначено, що страхові виплати здійснюються у разі, якщо звернення за їх призначенням надійшло не пізніше шести календарних місяців з дня відновлення працездатності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, з дня смерті застрахованої особи або члена її сім’ї. З 01.01.2023 шестимісячний період обраховується з дати настання відповідної події (відновлення працездатності або установлення інвалідності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, смерті застрахованої особи або члена її сім’ї).

11:15 14.04.2023

Безпека праці в ході весняно-польових робіт під час воєнного стану

Аналіз виробничого травматизму показує, що сільське господарство та галузі переробки сільськогосподарської продукції залишаються найбільш травмонебезпечними для нашого регіону. Фактори, що призводять до виробничого травматизму – це, насамперед, невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових інструкцій, порушення трудової та виробничої дисципліни.

15:16 07.04.2023

Безпека праці при проведенні посіву в ході весняно-польових робіт

При підготовці поля до посіву необхідно вибрати і вивезти каміння, засипати ями та інші перешкоди, встановити вішки в небезпечних місцях, проробити контрольні борозни, відбити поворотні смуги, визначити місця для відпочинку.

15:11 07.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь