A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Податкові новини

У першому кварталі 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 2,1 млрд грн податків та зборів

  У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-березень 2024 року надійшло 2,1 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,3 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

15:35 17.04.2024

Електронний сервіс предзаповнення податкової декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб – платників податків

  Для допомоги платникам податків – фізичним особам при складанні податкової звітності Державна податкова служба України розробила відеоролик «Предзаповнення декларації про майновий стан і доходи за даними інформаційних баз ДПС та подання її до контролюючого органу».    Відеоролик містить покрокову інструкцію щодо порядку заповнення декларації при використанні електронного сервісу в електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян».     Нагадуємо, що до форми податкової декларації про майновий стан і доходи внесено зміни відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про внесення змін до наказу «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.10.2023 за № 1817/40873.  Переглянути відеоролик можна тут.            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

15:35 17.04.2024

Платниками Чернігівщини протягом першого кварталу 2024 року сплачено 7,6 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

  У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області платниками податків у січні-березні 2024 року сплачено 4,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 2,7 відс. (на 124 млн грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2023 року. Єдиного соціального внеску надійшло 2,8 млрд гривень (зростання на 10 відс.).

15:30 17.04.2024

Бюджети Чернігівщини отримали 1,7 мільярди гривень податків у березні 2024 року

  Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, в забезпечення коштами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

11:54 15.04.2024

Щодо звільнення від сплати єдиного податку фізичних осіб – підприємців, мобілізованих у період дії воєнного стану

   «Що необхідно зробити фізичній особі – підприємцю (далі – ФОП) – платнику єдиного податку (першої або другої групи), яка мобілізована у період дії воєнного стану в Україні та якій в інтегрованій картці платника здійснюються нарахування авансових внесків єдиного податку і надходять податкові вимоги, для скасування  контролюючим органом таких нарахованих сум з єдиного податку?»   Роз’яснення розміщене на вебпорталі ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/771752.html.

15:23 11.04.2024

Як подати повідомлення про корупцію

   Державна податкова служба України та її територіальні органи підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів.     Єдиний портал повідомлень викривачів (далі – Портал) – це інформаційно-комунікаційна система, яка має комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю згідно із Законом України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах». 

15:22 11.04.2024

Бюджети Чернігівщини отримали 1,7 мільярди гривень податків у березні 2024 року 

  Головне управління ДПС у Чернігівській області висловлює вдячність платникам податків за сумлінну сплату податків у цей нелегкий для нашої країни час. Дякуємо кожному платнику, який здійснює свій внесок в економічну безпеку нашої держави, в забезпечення коштами Збройних Сил України, бюджетної сфери, соціальних виплат та відновлення інфраструктури.

14:47 11.04.2024

Про самостійне погашення податкового боргу платником податків

   Податковий борг – це не тільки приватна справа окремого платника податків, це проблема загальнодержавного значення, оскільки податковий борг є тими грошима, які не надійшли до державного та місцевих бюджетів та, таким чином, не можуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків.  Cума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений Податковим кодексом України (далі - ПКУ) строк, та нарахованої, але не погашеної пені є податковим боргом (п.п. 14.1.175. ПКУ).

11:26 04.04.2024

До уваги платників податків!

   Нагадуємо громадянам про можливість в будь який час доби, 24/7 та в будь якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо:

16:41 27.03.2024

Щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)

    Відповідно до статті 9 розділу III Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон № 2464), суми помилково сплаченого єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску або повертаються платникам у порядку і строки, визначені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, Пенсійним фондом та Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

16:41 27.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь