A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Податкові новини

Спільні заходи дають результат: 9 тис найманих працівників офіційно працевлаштовано

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у рамках проведення спільних заходів з метою підвищення рівня заробітної плати, сплати податків та єдиного внеску, дотримання трудового законодавства фахівцями податкової служби та Держпраці в області проведено співбесіди з 398 cуб’єктами господарювання у сфері торгівлі і тимчасового розміщення та організації харчування та розповсюджено майже 1 тисячу інформаційних буклетів.

10:12 28.02.2020

Нюанси оподаткування нерухомості: якщо у власності - будинок і квартира

Відповідно до п.п. 266.1.1 п. 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

12:14 21.02.2020

Про негативні наслідки заборгованості з ЄСВ

В управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернігівській області інформують, що протягом 2019 року платниками  Чернігівщини сплачено 4,8 млрд грн єдиного внеску. Спостерігається високий відсоток добровільної сплати єдиного внеску. Поряд з цим, станом на початок січня 2020 року заборгованість зі сплати єдиного внеску по Чернігівській області склала 204 млн грн, з яких 134 млн грн - борг фізичних осіб-підприємців.    З метою зменшення заборгованості податківці проводять спільні заходи, зустрічі з керівництвом підприємств–боржників, роз’яснюють необхідність своєчасної сплати та погашення заборгованості з єдиного внеску. Здійснюється аналітична робота заборгованості по єдиному внеску, направляють вимоги боржникам та, у разі невиконання вимог, здійснюється передача узгоджених вимог про сплату боргу, інших виконавчих документів для примусового стягнення до органів Державної виконавчої служби.  

10:35 21.02.2020

Як задекларувати спадщину чи подарунок, отримані впродовж 2019 року

Для декларування доходів громадян-спадкоємців або громадян, які отримали подарунок, розподіляють на дві категорії: ті, хто зобов’язані подати річну декларацію та ті, хто має право подати декларацію. До якої з категорій віднести спадкоємця залежить від ступеня його споріднення зі спадкодавцем, а також резидентського статусу.

10:33 21.02.2020

Про особливості справляння екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах на території Чернігівської області

Головне управління ДПС у Чернігівській області надає рекомендації щодо справляння екологічного податку (далі - Податок), в умовах дії Податкового кодексу України (далі - Кодекс) та відповідно до листа Департаменту екології та природних ресурсі Чернігівської ОДА від 17.02.2020 № 04-14/411.

10:28 21.02.2020

За січень 2020 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали майже півмільярда гривень

У Головному управлінні ДПС в Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні 2020 року надійшло 498,5 млн грн від сплати податків і зборів.

10:27 21.02.2020

Куди подається декларація про доходи, якщо місце проживання не співпадає з місцем реєстрації?

В Головному управлінні ДПС у Чернігівській області роз'яснили платникам податків, які, відповідно до норм чинного законодавства зобов’язані (мають право) подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи отримані у минулому році, але на даний час проживають не за місцем реєстрації (прописки), а в іншому місці, що вони мають подати декларацію до органу державної податкової служби за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

12:07 19.02.2020

Протягом січня платники Чернігівщини сплатили майже 920 мільйонів гривень податків

До бюджетів усіх рівнів платники Чернігівської області у січні 2020 року сплатили 919,5 млн грн податків та зборів. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 8,9 відс. або на 74,9 млн гривень.

12:03 19.02.2020

Головне управління інформує про режим роботи ЦОП та ДПІ під час деклараційної кампанії

Для подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою декларування доходів отриманих у минулому році, платник має звернутися до податкової служби за місцем своєї податкової адреси (особисто або через уповноважену особу). При цьому податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

11:52 19.02.2020

Довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати в Електронному кабінеті

Триває період подання декларацій державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. І традиційно у ці дні зростає кількість користувачів Електронного кабінету. Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків, необхідні для заповнення декларації.

11:49 19.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь