A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Новини

Дата: від до Скинути

Нарада працівників психологічної служби громади

На базі КУ "Інклюзивно Ресурсного Центру" Варвинської селищної ради відбулась спільна нарада працівників психологічної служби громади з фахівцями центру. В ході наради підведено підсумки роботи педагогічних колективів закладів освіти щодо проведення акції " 16 днів проти насилля". Психологами були представлені презентації проведених заходів закладами освіти в даному напрямку. На порядку денному спільної наради також розглядалось питання стосовно виявлення труднощів у розвитку дітей дошкільного віку і молодших школярів та взаємодії закладів освіти з ІРЦ. Про актуальність даної проблеми та важливість співпраці педагагічних колективів нашої громади з фахівцями інклюзивно-ресурсного центру розповідала присутнім Альона Семічева , директор закладу. З напрямками роботи практичних психологів щодо виявлення дітей з ООП в ЗДО та з алгоритмом їх роботи ознайомила Марина Саверська , директор ЦПРПП. Фахівці ( консультанти) ІРЦ Ніна Волох та Ніна Кармазін акцентували увагу педагогів на " червоних прапорцях" в розвитку дошкільників та на освітніх труднощах учнів початкової ланки освіти. Підсумувала роботу спільноти Lyuda Monko , фахівець ( консультант) ІРЦ , презентувавши алгоритм співпраці педагогів з батьками здобувачів освіти громади.

09:15 21.12.2023

Комісія з питань захисту прав дитини

12 грудня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини Варвинської селищної ради під головуванням селищного голови Валентини САВЕРСЬКОЇ-ЛИХОШВИ.  На порядок денний було винесено питання про визначення форми влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування.  

15:41 20.12.2023

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

У відповідь на лист Асоціації міст України щодо необхідності здійснення перерахунку індексів податкоспроможності місцевих бюджетів на 2023 рік у зв’язку із вилученням «військового» ПДФО Міністерство фінансів України повідомило, що для недопущення розбалансування місцевих бюджетів у зв’язку із зарахуванням з 01.10.2023 «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф, затвердженого урядовою постановою №1477.

15:25 20.12.2023

Варвинська лікарня отримала стаціонарний пакет на 2024-ий рік, для надання медичної допомоги дітям планує створити належні умови у центральному корпусі лікарні

Сесія Варвинської селищної ради, що відбулася минулого четверга, 14 грудня, вкотре  розпочиналася дискусією довкола подальшого функціонування місцевої лікарні. Зокрема, бути його педіатричному відділенню окремим структурним підрозділом у окремому приміщенні, як наполягає лікар-ординатор І. Полонець, чи увійти до складу об’єднаного стаціонару, що розташовується у головному корпусі закладу – такі наразі плани адміністрації лікарні на чолі з в. о. директора І. Косенко-Ткач. Батьки пацієнтів педіатрії, присутні на сесії,  висловилися за те, щоб дитячий стаціонар залишався  відмежованим від дорослого.

19:03 19.12.2023

Міжнародна співпраця для громад: тижневий онлайн курс від Cities4Cities | United4Ukraine

Щодня ми отримуємо дзвінки та повідомлення від громад із питанням: ми хочемо починати свою роботу із міжнародними партнерами. Ну, з чого почати? Кому писати, куди стукати, як писати? І головне — що з того спрацює?

14:32 18.12.2023

Засідання 49 сесії Варвинської селищної ради

14 грудня під головуванням селищного голови Валентини Саверської-Лихошви відбулося пленарне засідання чергової 49 сесії селищної ради восьмого скликання. У роботі сесії взяли участь 20 депутатів. На сесії було розглянуто  33 питання,  по яких прийнято відповідні рішення. Рішення сесії  будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті селищної ради.

16:00 15.12.2023

Засідання постійних комісій

14 грудня на засіданнях постійних комісій селищної ради розглянуто питання та погоджено проєкти рішень, що внесені до порядку денного пленарного засідання 49 сесії селищної ради.

15:47 15.12.2023

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Згідно Указу Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006, в Україні щорічно 14 грудня відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У бібліотеці Варвинського ліцею №2 учитель історії Тетяна Михайлівна Хотіна  провела для шестикласників інформування про варвинців, які взяли участь у подоланні наслідків катастрофи. Діти мали змогу побачити фото, документи та ознайомитися з подвигом земляків старшого покоління. Виставку літератури для перегляду запропонувала бібліотекар закладу Ольга Миколаївна Майстренко. Нехай же ніколи не повторюються подібні трагедії!

14:26 14.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь