A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Податкові новини

Як наповнюються місцеві бюджети Чернігівщини

У Головному управлінні ДФС в Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-жовтні 2019 року надійшло понад 4,7 млрд грн від сплати податків і зборів.

14:39 15.11.2019

У жовтні 2019 року платники Чернігівщини сплатили до бюджетів понад 942 мільйони гривень податків

До бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини у жовтні 2019 року сплачено 942,4 млн грн податків та зборів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року простежується збільшення суми на 6 відс. або на 54,9 млн гривень.

12:12 12.11.2019

Перерахування коштів за товар чи послугу в безготівковій формі банківським переказом на поточний рахунок продавця без застосування платіжних карток не потребує РРО, - Сергій Верланов

Державна податкова служба продовжує роз’яснювати положення Закону України "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і Закон України № 128 від 20.09.2019 (далі – Закон). Так, якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) проводяться у безготівковій формі без застосування платіжних карток і кошти перераховуються з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця, така операція не потребує застосування РРО. Теж саме стосується випадків, коли покупець розраховується з продавцем шляхом внесення коштів через банк для подальшого їх зарахування на поточний рахунок продавця. "Спрацьовує" звільнення, передбачене для банківських операцій відповідно до пункту 2 статті 9 Закону. 

09:35 12.11.2019

Плануєте отримати субсидію – дізнайтеся як заключити договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування

Відповідно до абзацу четвертого п. 16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 року № 807), позитивне рішення комісії про призначення житлової субсидії може бути прийнято лише у разі, коли особи на момент призначення житлової субсидії сплачують (за них сплачено) єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед днем звернення за призначенням житлової субсидії або сплачують (за них сплачено) єдиний внесок у розмірі, не меншому, ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед місяцем, в якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина.

15:02 07.11.2019

Для платників єдиного податку з 22 жовтня 2019 року діють нові реєстраційні документи

Повідомляємо, що наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 року №308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку», зареєстрованого Міністерством юстиції України 24.09.2019р. №1054/34025, затверджено нові форми:

10:17 31.10.2019

Громадянам, які не подали декларації за минулий рік, донараховано близько 5 млн гривень

Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Чернігівській області, за результатами контрольно-перевірочних заходів щодо громадян області, які не подали у встановлений законодавством строк податкову декларацію про майновий стан та доходи та не задекларували свої доходи за попередній рік, протягом 9-ти місяців поточного року донараховано понад 4,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору. При цьому, із загальної суми донарахувань, майже 80 відсотків перевірок щодо доходу, отриманого платником податку як додаткове благо.

10:15 31.10.2019

На Чернігівщині анульовано 26 ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Чернігівській області проведено 138 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. Виявлено 126 порушень.

10:03 31.10.2019

За яких критеріїв є ризик потрапити до плану-графіку документальних перевірок податківців?

В Головному управлінні ДПС у Чернігівській області наголошують, що планові документальні перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог податкового законодавства здійснюються при наявності податкових ризиків щодо несплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтованого відбору ДПС України.

17:03 23.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь