A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Податкові новини

Декларацію для отримання податкової знижки можна подати через електронний кабінет

Для фізичних осіб – платників податків сервіси ДФС для громадян виокремлені в окремий Е-кабінет (cabinet.sfs.gov.ua), який, зокрема, надає можливість подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді та надати додаткові документи в електронному вигляді. При цьому доступ до Е-кабінету для громадян здійснюється після проходження електронної ідентифікації з урахуванням вимог ПКУ та законів України щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

10:16 06.06.2019

Сплачуючи ЄСВ – перевірте рахунок!

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертає увагу платників, що з 2 травня поточного року змінено реквізити рахунків для сплати ЄСВ.

09:55 06.06.2019

Місцеві громади Чернігівщини отримали понад 320 мільйонів гривень плати за землю

До бюджетів місцевих громад Чернігівщини за п’ять місяців надійшло понад 320 мільйонів гривень плати за землю. Це на 29 відсотків або на 72 мільйони гривень більше відповідного періоду минулого року.

11:51 03.06.2019

Майбутня гідна пенсія - це ваш теперішній легальний заробіток!

Головне управління ДФС у Чернігівській області звертає увагу сільськогосподарських товаровиробників та громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу, що розпочато операцію «Урожай».  

11:39 03.06.2019

У ГУ ДФС функціонують телефонні лінії з питань роботи системи електронного адміністрування реалізації пального

У зв’язку з тим, що платники акцизного податку з реалізації пального зобов’язані до 1 червня 2019 року зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 01.07.2019 року,  у Головному управлінні ДФС в області відкрито «гарячі» телефонні лінії з актуальних питань, що виникають з даного приводу:

11:31 13.05.2019

Якщо у «єдинника» змінилося прізвище або адреса необхідно внести зміни і до реєстру платників єдиного податку

Якщо у платника єдиного податку змінилося прізвище, ім’я, по батькові або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків) необхідно подати до контролюючого органу заяву протягом місяця з дня виникнення таких змін (п. 298.4 ст. 298 ПКУ).

12:24 10.04.2019

За який спадок доведеться сплатити податки?

Необхідно знати, що у разі отримання спадщини від родичів, що не відносяться до  членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, наприклад, рідного дядька, тітки чи інших фізичних осіб, виникає обов’язок сплати податку на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відс. від вартості успадкованого. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС у Чернігівській області.

12:19 10.04.2019

У березні на Чернігівщині зібрано майже на 46 млн грн більше податкових платежів, ніж торік

За березень 2019 року по Чернігівській області до бюджетів усіх рівнів зібрано 829 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Досягнуто приросту до відповідного періоду минулого року майже на 6 відс. або на 46 млн гривень.

11:49 10.04.2019

На Чернігівщині семеро громадян задекларували доходи понад мільйон гривень

За інформацією ГУ ДФС у Чернігівській області, на початок березня поточного року  в області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2018 рік подали 1989 громадян, які задекларували 196,6 млн грн доходів. Із загальної кількості декларантів 827 громадян, які мають обов’язок декларувати доходи. Вони самостійно визначили до сплати в бюджет понад 2,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 600 тис грн  військового збору.

13:41 25.03.2019

Про відмову від спрощеної системи оподаткування

Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс), з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (п. 298.2 ст. 298, гл. 1 р. ХIV Кодексу).

12:29 25.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь