Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Варвинський сектор Прилуцької філії Чернігівського обласного центру зайнятості

5 основних соціально-трудових гарантій для захисників і захисниць України

Державна служба зайнятості інформує військовослужбовців та учасників бойових дій про ті права, якими вони можуть скористатися у сфері праці. Низку пільг, переваг та соціальних гарантій у процесі трудової діяльності встановлено Кодексом законів про працю України, Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (далі – Закон про захист військовослужбовців) та Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII (далі – Закон № 3551-XII). Особливий захист даних категорій громадян виражається у таких гарантіях:

15:22 16.12.2021

У яких випадках період безробіття зараховується до страхового стажу?

Згідно зі статтею 21 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" ( https://is.gd/JpGEW0 ), страховий стаж - період (строк), за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

15:19 16.12.2021

Всеукраїнський тиждень професійної освіти

22-26 листопада 2021 року  представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці України, а роботодавці готові пропонувати їм конкурентні заробітні плати та достойні умови праці.

09:04 25.11.2021

Чи можуть роботодавці подавати до центрів зайнятості звіти онлайн?

Наразі роботодавці мають можливість подавати до центрів зайнятості/філій в електронному вигляді через «Електронний кабінет роботодавця» на вебсайті Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua (без застосування кваліфікованого електронного підпису) лише звітність за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» з подальшим поданням такої звітності у паперовому вигляді.

08:43 18.11.2021

На Чернігівщині за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 11 тисяч громадян

Про це повідомляють у службі зайнятості, підводячи підсумки роботи протягом січня-жовтня поточного року. Крім того, 1,8 тис. безробітних залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, ще 2,4 тис. скеровано на професійне навчання.

16:24 11.11.2021

Служба зайнятості попереджає про наслідки зловживання статусом безробітного

Непоодинокими є випадки, коли особи реєструються в службі зайнятості як безробітні, проте паралельно отримують дохід. Такі дії обертаються несприятливими наслідками, передусім, для самих безробітних.

08:46 10.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь