A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Варвинський сектор Прилуцької філії Чернігівського обласного центру зайнятості

«Барометр професій» від обласної служби зайнятості

Цікавитеся актуальними професіями Чернігівщини? Фахівці обласної служби зайнятості розробили для вас «Барометр професій». Він допоможе зорієнтуватися у великому та складному світі професій, обрати правильний професійний шлях і стати затребуваним на ринку праці.

12:11 27.09.2022

Українці можуть отримати від 50 до 250 тисяч гривень на власний бізнес

Будь-який українець, який має бізнес або ж нереалізовані ідеї та тверді наміри започаткувати або продовжувати власну справу, може розраховувати на підтримку держави в межах грантової програми «єРобота».

15:52 15.09.2022

Близько 5 тисяч працевлаштованих за 8 місяців...

А це кожен 5-й з тих, хто звернувся за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості.  Крім того, її фахівцями до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 666 осіб, ще 769 - скеровано на професійне навчання. Про такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 2022 року повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

15:24 14.09.2022

Заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу можна подавати повторно

Відповідні зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 738, набули чинності 17 серпня поточного року.

16:53 30.08.2022

У Чернігові безробітні допомагають розбирати завали

У Чернігові тривають роботи по розбору завалів будинків місцевих мешканців, які постраждали під час бойових дій. Сьогодні до цієї важливої справи долучилося 160 безробітних, які перебувають на обліку у міському центрі зайнятості. Серед них є колишні працівники і працівниці сфери культури, торгівлі та промисловості. Всі вони працюють на громадських роботах у одному з найбільш постраждалих районів міста - на Бобровиці. Завдання в усіх одне: демонтувати те, що вже не можна відновити, відсортувати вцілілі матеріали та прибрати непотріб, аби люди могли відбудуватися. Працюють на завалах за строковим договором на місяць, з двома вихідними, восьмигодинним графіком та обідньою перервою. Замість допомоги по безробіттю отримують заробітну плату.

14:59 26.08.2022

Безробітні на громадських роботах займалися благоустроєм, працювали кур’єрами та розбирали завали

В умовах зменшення попиту на робочу силу матеріально підтримати безробітних допомагають громадські та інші роботи тимчасового характеру, які, до того ж, організовуються з користю для громади.

18:27 19.08.2022

Урядом внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Урядом внесено зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства і Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу».

09:36 18.08.2022

Українська за 27 уроків від Prometheus

Знання державної мови – обов’язок кожного українця і важлива професійна якість людей багатьох професій. Вільне володіння рідною мовою підвищує вашу конкурентоспроможність на ринку праці, розширює можливості щодо працевлаштування та кар’єрного росту. Тому російськомовним шукачам роботи у службі зайнятості радять вивчати рідну мову. Допоможе в цьому безкоштовний онлайн-курс «Українська за 27 уроків» на платформі Prometheus https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+UKR101+2020/about?fbclid=IwAR0zrCvuE5LZII8qk7TpdXBpKOrk7uvPuQfAQR3-aMnK7hfM0OBtP_dMLFU

09:35 18.08.2022

Які працівники потрібні роботодавцям Чернігівщини?

Традиційно на Чернігівщині зберігається сталий попит на представників робітничих професій. Більшість вільних робочих місць у переробній промисловості, сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі. Насамперед роботодавці області потребують водіїв, трактористів, яким готові платити до 20 000 грн, а також слюсарів, яким обіцяють до 12 000 грн. Затребувані також швачки із заробітною платою до 12 000 грн, електргазозварники – до 12 400 грн, продавці – до 7 000 грн, підсобні робітники – до 8 600 грн. Доволі високі шанси знайти роботу і професіоналам. Є вакансії для лікарів різного профілю, бухгалтерів, інженерів тощо.

14:40 11.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь