Варвинська селищна рада
Чернігівської області

Варвинський сектор Прилуцької філії Чернігівського обласного центру зайнятості

Виконання роботи в нічний час

Виконання роботи в нічний час характеризується низкою особливостей її регулювання, що враховують ризики такої праці для здоров’я людини та її способу життя. Обираючи для себе такий варіант зайнятості, ви маєте право на певні пільги, закріплені Кодексом законів про працю України та іншими законами. Ухвалюючи рішення про працевлаштування, перевірте, чи підпадаєте ви під категорію осіб, яким можна працювати на таких умовах. Передусім зазначимо, що нічним вважається час з 22-ої години до 6-ої ранку.

17:59 11.02.2021

До уваги безробітних!

Вам доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо Ви перебуваєте в службі зайнятості як зареєстрований безробітний та:

17:54 11.02.2021

У який період після припинення трудових відносин можна зареєструватися в центрі зайнятості?

Відповідаємо: Чинним законодавством не встановлено граничних термінів реєстрації громадянина в державній службі зайнятості після звільнення з роботи. До Державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатись усі незайняті громадяни, які бажають працювати і готові приступити до роботи.

14:02 04.02.2021

А чи знаєте ви, що записатися на прийом до будь-якого центру зайнятості можна за допомогою електронної черги?

Насправді це дуже легко, зручно та швидко. Потрібно зробити лише декілька кроків. Зайдіть на наш сайт https://www.dcz.gov.ua/ та натисніть синю кнопку «Електронна черга» https://is.gd/H2Q0Ls 

14:01 04.02.2021

Шановні роботодавці!

Не зайвим буде нагадати, що до 01 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 2020 рік.

08:19 28.01.2021

Чи передбачені законодавством додаткові гарантії для певних категорій вивільнюваних працівників?

Під час реорганізації підприємства, установи чи організації роботодавці мають враховувати норми законодавства про працю, що надають окремим категоріям працівників переважне право залишитися на роботі, а деякі категорії працівників взагалі убезпечені від вивільнення, крім випадків ліквідації підприємства, установи чи організації.

08:18 28.01.2021

Як мотивувати себе до роботи?

Напевно, тобі знайома ситуація, коли потрібно щось робити, а робити зовсім не хочеться. Можливо, це навіть надважливі задачі, які потрібно зробити «тут і зараз», але ти їх відкладаєш на «колись і потім». Ти думаєш: прийде час і я обов’язково все зроблю. Але час не приходить, він біжить. Тоді починаєш розуміти, що тобі не вистачає мотивації, тобто, запалу, вогню, енергії для реалізації запланованого.

12:32 19.01.2021

Під час карантину роботодавці все більше стали використовувати форму дистанційної (віддаленої) роботи

Поширення коронавірусної хвороби змусило посадовців ужити заходів щодо вдосконалення законодавства в цій сфері. Так у 2020 році з’явилась стаття 60 Кодексу законів про працю України, яка визначає особливості дистанційної та надомної роботи. Як зазначає Міністерство соціальної політики України, раніше питання праці надомників регулювалися головним чином положенням ще радянських часів (Положення 275), а також колективним договором. Нові положення дозволили зберегти робочі місця тисячам людей, які могли виробляти продукцію або виконувати свої трудові функції із використанням інформаційно-комунікаційних технологій вдома. При цьому Положення 275 може використовуватися в частині, що не суперечить нормам чинного українського законодавства.

12:31 19.01.2021

До законодавства України внесено зміни щодо строків, у які роботодавці повідомляють центри зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників

Віднині роботодавці мають подавати до державної служби зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення державних службовців не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення у разі звільнення державних службовців відповідно до пунктів 1 та 1-1 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу».

12:29 19.01.2021

Перевагою роботи за трудовим договором є гарантованість відпочинку

Це право забезпечується, зокрема, надання працівникам неробочих днів. Як пояснили фахівці Міністерства праці та соціальної політики України, неробочими слід вважати дні, в які робота на підприємствах, в установах, організаціях не проводиться (стаття 67 Кодексу законів про працю України). Загальним вихідним днем є неділя. Другий вихідний день за 5-денного робочого тижня встановлюється графіком роботи підприємства, який погоджується з профспілковим комітетом підприємства, установи, організації, і, зазвичай, має надаватися поспіль із загальним вихідним днем. Відповідно до ст.73 КЗпП робота також не проводиться у святкові дні та дні релігійних свят. Усунути непорозуміння між працівниками і роботодавцями з приводу законності залучення до роботи на свята й вихідні допоможуть норми трудового законодавства і роз’яснення компетентних органів.

13:05 08.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь